22 Mart 2014 Cumartesi

Risk Değerlendirmesi

İşyerlerinde işin yapılması anında veya sonrasında var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin belirlenmesi, bu tehlikelerin kök nedenleri ile tehlikelerden kaynaklanan risklerin analiz edilerek derecelendirilmesi ve önşeyici tedbirlere karar verilmesi amacıyla yapılan çalışmalardır.

Tespit edilmiş olan tehlike veya tehlike nedenleri ayrı ayrı dikkate alınarak bu tehlikelerden kaynaklanabilecek risklerin hangi ihtimallerde oluşacağı ile bu
risklerden kimlerin, nelerin, ne şekilde ve hangi şiddette zarar görebileceği belirlenmeli ve belirleme yapılırken mevcut kontrol tedbirlerde düşünülmelidir.

Risk değerlendirmesi çalışmaları iş güvenliği uzmanı önderliğinde işyerinde oluşturulacak ekip nezaretinde gerçekleştirilir.

İşletmenizin Nace koduna göre belirlenen tehlike sınıfını ve risk değerlendirmesini inceleyebilirsiniz... 


01.01.2013 tarihinden itibaren işletmeler tarafından risk değerlendirmesi yaptırılmaması halinde 3.000 TL, aykırılığın devamı halinde ise her ay 4.500 TL idari para cezası uygulanmaktadır. Risk değerlendirmesi hizmetimiz için 05372012571 numaralı telefonu aramanızı rica ederiz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder