23 Mart 2014 Pazar

E-ticaret Sitelerinde Seo Çalışması Nasıl Yapılmalıdır

E-ticarette başarılı olmak istiyor ve ürünlerimi arama motoru optimizasyon çalışmaları yaparak daha fazla kişiye tanımak isteyen işletmeler için önemli tavsiyeler alt başlıklar halinde sunulmuştur. Arama motorlarının algoritmaları binler, on binler hatta açıklamalara göre milyonlarca veri üzerinden yapılabilmektedir. Seo uzmanlarının tecrübeleri sonucu oluşturulmuş olan aşağıdaki açıklamalar başarıya ulaşmanıza yardımcı olabilecek ve en çok tavsiye edilen stratejiler olarak belirlenmiştir. 

Peki neler yapılmalıdır ?
 
E-ticaret Tasarımları Uyumlu Olmalıdır
E-ticaret sistemleri rekabetin oldukça fazla olduğu bir sektör olduğu için ilk olarak kullanılacak tasarımın arama motorlarının nezlinde en yüksek puanı alabilmesi için iyileştirmelerin yapılması gerekmektedir. Profesyonel tasarımların yanı sıra sitede kullanılmakta olan görseller, butonlar, kategori ve sayfa alanları ile birlikte header, footer ve sidebar alanları özenli bir şekilde hazırlanmalıdır. Webgec e-ticaret tasarımları arama motorları istekleri doğrultusunda dizayn  edilmektedir. Bununla birlikte özel tasarımlarda Negrafik ekibi ile birlikte idealinizde bulunan tasarımlar, yapılmakta olan kısa toplantıların ardından gerçeğe dönüştürülmektedir.

Her Sayfanın Seo Analizi Yapılmalıdır
Başta anasayfa olmak üzere tüm alt sayfalar seo analizi yapılarak eklenmelidir. Seo analizi çok önemlidir çünkü arama motorlarının istekleri doğrultusunda eksiksiz bir şekilde site dizayn edilir. Site açıklaması, kelimeleri, başlığı, görselleri, h etketleri, iç ve dış linkler, stil ve scriptler, içerik kod oranı hızı, css uyumu, resim optimizasyonu, canonical kullanımı gibi bütün değerler göz önüne alınarak e-ticaret siteleri oluşturulmalıdır.

Sosyal Medya Optimizasyonu Yapılmalıdır
Sitenin sosyal medya optimizasyonu yapılmalıdır. Bu konu SEO’yu oldukça fazla etkileyen çalışmalar arasında yer almaktadır. Facebook, Twitter, Google +, Flickr, Pinterest, Linked in, Instagram, Tumblr, About me, Orkut sayfaları oluşturularak her gün bir paylaşım yapılmalıdır. Sosyal paylaşım sitesi ve yapılan paylaşımların sayısı ne kadar fazla olur ise sitenize o kadar yararlı olacaktır.

Dizinlere Kayıt Edilmelidir
Site Google, Yandex, Bing, Yahoo, Baidu, Ask ve ihtiyaca göre diğer arama motorları dizinlerine e-ticaret siteleri eklenmelidir. Yandex e-ticaret dizinine özel olarak site eklemesi yapılmalıdır. Yandex hesabı alınarak ve yandex tops sites araması yapılarak bu konu hakkında detaylı bilgi sahibi olunabilir. Şu anda en değerli arama motoru Google, Bing ve Yandex’dir. Bu 3 arama motoru üzerine yoğunlaşarak ayda bir kez pingleme işlemleri gerçekleştirilmelidir.

Webmaster Tool ve Analytics Hesapları Oluşturulmalıdır
Site için Google, Yandex ve Bing webmaster tools hesabı açılarak gelişmeler sürekli olarak takip edilmeli ve yeni eklenen sayfaların dizinlere kaydı hızlandırılmalıdır. Google gibi getir özelliği kullanılarak yeni eklenen sayfalar Google dizinine kayıt edilebilir.Analytics hesapları (siteye gelen kullanıcı sayısı raporlarını veren hesaplar) açılmalı ve takip edebilmeniz sağlanmalıdır. Haftalık raporlar çıkartılarak ve bu sistemler daha yakından öğrenilerek çalışmalara rotalar çizilmelidir.

Google ve Yandex Rehber 
İşletmeler Google ve yandex rehbere kayıt edilmelidir. Kayıt işlemi hem sitelerin bulunurluluğunu arttıracak hem de arama motorlarının algoritmalarında özel bir yer ayırdığı kayıtlı işletmelerin arasında yer alacaktır.

Blog Sayfaları Açılmalıdır
Arama motorlarının önem verdiği blogger, blogcu, wordpress gibi blog sitelerinden siteye özgü kelimeler belirlenerek blog siteleri açılmalıdır. Buralartda yapılacak olan özel makale paylaşımları, haberler, ürün tanıtımları ile sitelere kullanıcı trafiği sağlanmalı ve arama motoru optimizasyonuna dolaylı bir şekilde de olsa katkı sağlanmalıdır.

Blog Sisteminin Kurulması
Ana siteye blog sistemi kurulacak ve ürünler ile ilgili haberler, bilgiler, gelişmeler makaleleştirilerek siteye eklenmelidir. Bu çalışma hem kullanıcı trafiği arttıracak hem de ana ürünlerin sıralamalarda yükselişini sağlayacaktır. Günlük limit olarak minimum 1 makale girişi yapılmalıdır. Bu sayı sektöre göre değişebilir.

Forumlarda Yer Alınmalı
Türkiye’de en fazla girişlerin olduğu forumlarda yer alarak siteniz ile ilgili paylaşımlar, ürün tanıtımları, bilgi verici makaleler paylaşılmalıdır. Forumlara girilen konular ziyaretçi yoğunluğunun olmasından dolayı arama motorları üzerinde daha üst sırada yer alır. Bununla birlikte sitenize doğal bir şekilde sağlanan bağlantılar arama motoru optimizasyonunuza katkı sağlamaktadır.

Tanım Yazıları Arttırılmalıdır
Sektöre uygun bir şekilde tamamen doğal içeriklere sahip siteler araştırılarak tanıtım yazıları alınmalıdır. Yazılar özgün olacak ve kesinlikle siteye zarar vermeyecek bir düzende oluşturulmalıdır. Bilgi verici blog makaleleriniz sayesinde tanıtım yazıları başka siteler tarafından doğal bir şekilde oluşturulacaktır.

Video Sitelerine Ekleme Yapılmalıdır
Youtube ve dailymotion başta olmak üzere ürün görselleri ile hazırlanmış olan videolar, video sitelerine eklenmelidir. Hem tanıtım yapılacak, hem de özel başlıklar ve açıklamalar kullanılarak eklenecek olan bu videolar sayesinde sitenin markalaşması ve bilinirliliği arttırılacaktır.

Arama Motorları ile İlgili Makaleler Sürekli Takip Edilmelidir
Başta Matt Cutts olmak üzere seo üzerine yazılmış olan yerli ve yabancı makaleler takip edilerek siteler arama motorları istekleri doğrultusunda güncellenmelidir.
Webgec e-ticaret paketlerini kullanan işletmeler özel Seo eklentileri ve geliştirilebilir tasarım özellikleri sayesinde sitelerini arama motorlarına tam uyumlu bir şekilde oluşturabilmektedirler. Sizlerde profesyonel e-ticaret paketleri ve özellikleri test etmek isterseniz hemen sağ üst kısımda bulunan Ücretsiz Demo Talebi alanına tıklayarak sizlerden istenen kısa bilgilerin saniyeler içerisinde e-ticaret uzmanlarına ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder