29 Mart 2014 Cumartesi

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun Getirdiği Yükümlülükler

Kanun'un gerekliliklerini yerine getirmek için bizimle irtibata geçin.

Mağdur olmayın cezai yükümlülük altına girmeyin.
Unutmayın önlemek ödemekten ucuzdur.

Aylık hizmet mi almanız gerekiyor.
Risk analizimi hazırlatmanız gerekiyor.
Neye ihtiyacınız var Kanun sizden neler istiyor arayın yardımcı olalım.

Mail yolu ile de Sigorta sicil numaranızın ilk 7 hanesini ve çalışan sayınızı belirtin, kanunen hangi hizmetleri almanız gerektiği konusunda yardımcı olalım.


www.webgec.com
Tel: 0537 201 25 71


İş Güvenliği Uzmanlığı
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 6. Maddesi gereği sigortalı çalışanı bütün iş yerlerinde ''İş Güvenliği Uzmanı'' çalıştırılması zorunludur. İş güvenliği uzmanları iş yerinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birimleri veya dışarıda kurulmuş olan Bakanlıkça yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri içerisinde,
-Rehberlik ve Danışmanlık
-Risk Değerlendirmesi
-Çalışma Ortamı Gözetimi
-Eğitim, bilgilendirme ve kayıt hizmetlerini, ilgili birimlerle işbirliği içerisinde yönetmelikte belirtilen sürelerde yürütürler.

İşyeri Hekimliği
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 6. Maddesi gereği, sigortalı çalışanı bütün iş yerlerinde ''İşyeri Hekimi '' çalıştırılması zorunludur. İşyeri hekimleri, iş yerinde kurulan İş Sağlığı ve Güvenliği Birimleri veya dışarıda kurulmuş olan Bakanlıkça yetkilendirilmiş Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimleri'nde
-Rehberlik ve Danışmanlık
-Sağlık Gözetimi
-Eğitim, bilgilendirme hizmetlerini, ilgili birimlerle işbirliği içerisinde yönetmelikte belirtilen sürelerde yürütürler.

İş yerlerinde, İlk Yardım Yönetmeliği gereği, yeteri kadar ilk yardımcı bulundurulur. Ayrıca işyeri hemşireleri / sağlık elemanları yönetmelikte belirtilen konularda çalışırlar işyeri hekimlerine yardımcı olurlar.

Risk Değerlendirmesi
6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu'nun 10. Maddesi gereği, iş yerlerinde var olan ya da dışarıdan gelebilecek tehlikelerin, işçilere, iş yerine ve çevresine verebileceği zararların ve bunlara karşı alınacak önlemlerin belirlenmesi amacıyla risk büyüklüğünün tahmin edilmesi ve riskin kabul edilip edilemeyeceği konusunda karar vermeye yönelik kapsamlı bir proses olan risk analizi, değerlendirmesi yapılması yasal zorunluluktur.
ŞENOL İSG, deneyimli uzman kadrosuyla iş yerlerinde risk değerlendirme ekiplerini eğiterek danışmanlık hizmeti vermektedir.

Acil Durum Planlaması
18 Haziran 2013 tarihinde 28681 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ''İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik'' işletmelerin acil durum ekiplerini oluşturularak bunlara eğitim ve uygulamalı tatbikat yapmalarını öngörmektedir.
İşverenler iş yerlerinde acil durum yaratacak olayları öncelik sırasına göre tespit etmek, acil durumlarda davranış yöntemlerini belirlemek ve işletme için Acil Durum Planı hazırlamak zorundadır.
ŞENOL İSG, işletmeler için Acil Durum Planı hazırlayarak, tüm çalışanlara ve Acil Durum Ekiplerine gerekli eğitimleri vermektedir.

Çok Tehlikeli İşlerde Çalışabilir Sağlık Raporu
Çok Tehlikeli ve Tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçiler ile 16 yaşını doldurmuş fakat 18 yaşını bitirmemiş genç işçilerin işe girişlerinde, işin niteliğine ve şartlarına göre bedence bu işlere elverişli ve dayanıklı olduklarının fizik muayene ve gerektiğinde laboratuvar bulgularına dayanılarak hazırlanan hekim raporu ile belirlenmesi zorunludur.
ŞENOL İSG, bu kapsamda iş yerlerine sağlık raporlarını, mobil sağlık hizmetleriyle vermektedir.

İlk Yardım Sertifika Eğitimleri
Sağlık Bakanlığınca çıkarılan, 22.05.2002 tarih ve 24762 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ''İlk Yardım Yönetmeliği'', daha sonra revize edilmiş ve değişiklikle ilgili Yönetmelik, 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı Resmi Gazetede tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için 1, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde her on personel için bir olmak üzere sertifikalı temel ilk yardım eğitimi almış ''ilk yardımcı'' bulundurulması zorunludur. İlk yardım eğitimi ve ilk yardım sertifikası vermeye yetkili kuruluşumuzda görevli olan , T.C. Sağlık Bakanlığı eğitici sertifikalı eğitmenlerimizce uygulanacak 16 saatlik teorik ve uygulamalı eğitim sonunda, İl Sağlık Müdürlüğü (112 Acil Şube Müdürlüğü) yetkilileri gözetiminde yapılan teorik ve uygulamalı sınavlarda başarılı olan herkes, ''Sağlık Bakanlığı Sertifikalı İlk Yardımcı'' olabilir.

Çalışanların Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri
15/05/2013 tarih ve 28648 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ''Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'' gereği işverenler, çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek onların karşı karşıya bulundukları mesleki riskler ve bunlarla ilgili alınması gerekli tedbirler konusunda iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliği eğitim programlarını hazırlamak eğitimlerin düzenlenmesini çalışanların bu programlara katılmasını sağlamak ve verilecek eğitim için uygun yer araç ve gereç temin etmekle yükümlüdürler.
ŞENOL İSG, iş yerlerinde çalışanlara yönelik iş sağlığı ve güvenliği eğitimlerini deneyimli uzman kadrosuyla vermektedir.

Sertifikalı Yangın Eğitimleri
İşletme bünyesinde muhtemel çıkabilecek yangın ve tehlikelerine karşı önceden hazırlıklı olmak can ve mal kaybını asgariye indirmek amacıyla alınacak gerekli yangın önleme ve söndürme usulleri, acil eylem planlarının uygulanması, binadan tahliye işlemlerinin gerçekleştirilmesi, personel kurtarma tekniklerini bu işlemlere ait kuralları belirlemektir. ŞENOL İSG olarak en güvenilir şekilde icra edilerek eğitimler sonunda katılımcı personele sertifika vermektedir.
. Ülkemizdeki yangın olayları ve istatistikler
. Yanma ve yangın olgusu
. Yangın sebepleri
. Yangın önleyici tedbirler
. Söndürme metotları
. Yangın anında hareket tarzı
. Yangın ihbarı
. Yangınlarda tahliye ve toplanma
. İşletme yangın organizasyonu
. İşletme acil durum planı
. Yangınla mücadele malzemeleri
. Bina içi yangın dolaplarının kullanımı
. Yangın söndürme cihazlarının kullanımı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder